Food Recipes

Zuppa di Lenticchie

Since I have not been able to have lunch or go on dinners lately, I have really needed to stretch my cooking muscles and come up with new recipes to have some variation in my diet. I'm sure many people are struggling with the same issue, so let's let the good ghostwrited around and share inspiration forward!

I happened to see in the Internet a recipe of a soup that my friend has shared. My friend is a famous restaurant owner in Finland and he is well-known for his cooking and baking skills, so I knew it would be good. The weather has been pretty cold here in Italy lately, and when it's cold, I love to warm myself up with a good soup. I love the feeling when a good soup warms me up from the inside. So I decided to try this soup and modificate it just a bit. I created this soup from a little bit everything I happened to have in my shelves, but it still turned up to be deliciously warm and tasteful! If you like, you can also modificate it to your own taste by adding e.g. carrots, celery, pasta etc.

Zuppa di Lenticchie is Lentils Soup in English. This soup is very easy and also quick to do. It's vegan but still rich with proteins. Give it a try, I'm sure you'll love it, too!

Ingredients:

7,5 dl water
400 g lentils (in a tin can)
2,5 dl coconut milk
400 g tomato sauce (in a tin can, I prefer Mutti)
2 cm fresh ginger
Extra Virgin Olive Oil
Salt
Black Pepper (crushed)
Peperoncino (chili)
Fresh coriander or parsley

Instructions:

Boil the water in a kettle and add the lentils. Let the lentils boil for 10-15 minutes. Add the coconut milk, tomato sauce, oil and grated ginger. Add peperoncino, salt and pepper to your taste. Boil for another 10 minutes in low heat until the lentils are well cooked. Finish by adding the herbs. Add water, if needed.

Serve with oven fresh rolls and enjoy with a grateful, loving heart.


Linssikeitto

Nyt, kun olen ollut kotikaranteenissa jo niin kauan etten enää muista monettako päivää tässä eletään neljän seinän sisällä, niin olen myös joutunut verryttelemään kokkauslihaksiani, jotta saisin vähän vaihtelua ruokavaliooni. Normaalisti käyn lounaalla ja päivällisellä ulkona monta kertaa viikolla, mutta nyt se ei ole ollut mahdollista.

Mielestäni on ihanaa, miten ihmiset jakavat ruokainspiraatiota toisilleen. Itse huomasin ystäväni, loviisalaisen Gille-ravintoloitsijan Jaakko Salmen jakaneen hyvännäköisen linssikeitto-ohjeen. Minulla oli suunnilleen kaikki ainekset karanteenivarastossani, joten päätin kokeilla sitä pienin muutoksin. Jaakko on tunnettu erinomaisena kokkina ja leipurina, ja tiesin valmiiksi, että tämä ei voi olla kuin hyvää.

Täällä Italiassa on ollut viime päivinä kylmä sää, ja minä tykkään nauttia ihania lämmittäviä keittoja, kun ulkona on kylmää. Rakastan sitä tunnetta, kun keitto lämmittää minua sisintäni. Joten pistin papupadan porimsemaan!

Tämä keitto on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Se on vegaaninen ja erittäin proteiinipitoinen. Kokeile ihmeessä, uskon, että ihastut siihen!

Ainesosat:

7,5 dl vettä
400 g linssejä säilyketölkissä
2,5 dl kookosmaitoa
400 g tomaattimurskaa (itse suosin Muttia)
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
Extra Virgin Oliiviöljyä

Peperoncino-chiliä
Suolaa
Mustapippurirouhetta
Tuoretta korianteria tai persiljaa

Keitä vesi kattilassa kiehumapisteeseen ja lisää linssit veteen. Keitä noin 10-15 minuuttia. Lisää kattilaan kookosmaito, tomaattimurska, inkivääri, öljy sekä mausteet makusi mukaan. Anna kiehua vielä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopussa yrtit ja tarvittaessa lisää vettä.

Tarjoa uunituoreiden sämpylöiden kanssa ja nauti kiitollisin sydämin.

With Love,
Heidi

You may also like...

Popular Articles...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.