Food Recipes

Tiramisu Foam

This lockdown time can be very challenging and it rises fears in many of us. I don't even remember anymore how long I have been just inside, it's been over a month already. I started the quarantine like two weeks before it became mandatory by cutting down social events and staying mostly home. During the time in isolation I have found it essential to find ways to treat and spoil myself a bit with small things.

Täällä Italiassa meillä on ollut karanteeni jo niin kauan, että olen mennyt sekaisin siinä, kauanko olen kotona ollut. Ainakin kuukauden olen elänyt hyvin rajoitettua elämää, sillä aloitin omaehtoisesti karanteenin ja rajoitin sosiaalisia suhteitani jo pari viikkoa ennen kuin siitä tuli ihan virallisesti pakko. Karanteeniaika on henkisesti aika haastavaa ja nostaa monilla pintaan erilaisia pelkoja, ja olen pitänyt erittäin tärkeänä hemmotella hieman itseäni silloin tällöin pienillä asioilla.

The other day I was also spoiled by my neighbours. They had run out of bread and they came to ask me if I had some. I did not, but I had some dough ready in my fridge. So it took me half an hour to go to their door with oven fresh bread. And as thank you and a very nice gesture they brought me a couple of days later this delicious tiramisu dessert.

I think in this time when the world is shaking us all, this kind of gestures are priceless.

We can all practice kindness toward each other, keeping in mind the safety of course. How could you cheer up someone today?

Pari päivää sitten naapurini hemmottelivat minua tuomalla minulle tämän ihanan tiramisuvaahtoannoksen. he kysyivät pari päivää aikaisemmin olisiko minulla leipää. Minulla ei sattunut juuri olemaan, mutta minulla oli jääkaapissa taikina valmiina odottamassa paistoa. Niinpä puolen tunnin päästä vein heille ovelle uunituoretta leipää. Kiitoksena ja ihanana eleenä he pari päivää sen jälkeen toivat minulle tämän kauniin annoksen tiramisuvaahtoa.

Juuri nyt, kun maailma ravistelee meitä kaikkia, tällaiset ihanat kiltit eleet ovat korvaamattomia.

Voimme kaikki osoittaa ystävällisyyttä toisiamme kohtaan, tietenkin turvallisuus huomioiden. Miten sinä voisit ilahduttaa jotakuta tänään?

And if you feel like treating yourself and someone come to you, here is a recipe to tiramisu foam:

Ingredients

2 organic egg yolks
2 dl powder sugar
1 tbs vanilla sugar
250 g mascarpone cheese
1 dl cold coffee
2 tbs amaretto
Dark chocolate crumbs for decoration

Instructions

Whip egg yolks and powder sugar to a hard thick foam. Spice the foam with vanilla sugar. Add mascarpone cheese to the foam and stir until it's smooth.

Mix coffee and amaretto and put put it to the bowl or bowls if you want to do many smaller portions. Put the mascarpone foam on top of it. Decorate with dark chocolate and put to fridge. Serve chilled and enjoy with a smile on your face.

Jos haluat hemmotella itseäsi tai jotakuta lähelläsi tänään, tässä on ohje helppoon tiramisuvaahtoon:

Ainesosat

2 luomumunan keltuaista
2 dl tomusokeria
1 rkl vanillasokeria
250 g mascarponejuustoa
1 dl kylmää kahvia
2 rkl amaretto
Tummaan suklaarouhetta koristeeksi

Ohjeet

Vatkaa munankeltuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljasokerilla. Lisää joukkoon mascarponejuusto ja sekoita vaahto sileäksi.

Sekoita kahvi ja amaretto ja laita neste annosvuokaan tai vuokiin, jos haluat tehdä pienempiä annoksia. Levitä masvarponevaahto päälle. Koristele suklaariouheella ja laita jääkkaappiin. Tarjoa kylmennettynä ja nauti hymy huulillasi.

With Love,
Heidi

You may also like...

Popular Articles...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.