New Pattern

Coco Turban Head Band

Don't you just love the vintage vibes in this Coco turban head band!?! When I posted this picture in my social media I got a flood of positive feedback. And no wonder! It's very stylish, easy to do and practical to use. And the good news is: now the pattern is finally available!

Turbans were very much fashion in the 20's and 30's and with this design I made a slash more modern version of it. It's simple and stylish, and if you like, you can decorate it with a brooch to get it more fancy and decorative. team it with Coco wrap around knit and you're style is perfect!

This pattern is a head band, so you can wear your hair open or closed. Works perfectly with vintage curls, but also with pony tails and buns.

I have used in this turban Nordic Yarn's DK Eco Cashmere, which is 50 % recycled cashmere and 50 % virgin cashmere. And it is just the most perfect material for this! It's soft and warm and I love the lively surface of the knit. If you don't like itchy materials, go with this! You will not regret it! And they have so many beautiful colour options, just choose your favourite and knit away!

The pattern you can find here:

Nämä Coco-sarjan neuleet, turbaanipanta ja kietaisuneule, ovat aivan ihanat! kun julkaisin nämä somekanavissani, niin sain oikein vyöryn positiivista palautetta niistä. Eikä ihme! Nämä neuleet ovat erittäin elegantteja, helppoja tehdä ja käytännöllisiä.

Turbaanit olivat erittäin muodikkaita 20- ja 30-luvuilla. Tässä pääpannassa olen tuonut tämän trendin eloon aavistuksen modernimpana versiona. Se on yksinkertainen ja erittäin tyylikäs. Jos haluat, voit tehdä siitä koristeellisemman esim. rintaneulalla.

Pannan kanssa voit pitää hiukset sekä auki että kiinni. Se sopii täydellisesti vintage-kiharoiden pariksi, mutta yhtä hyvin myös ponnarin tai nutturan kanssa käytettäväksi.

Olen neulonut tämän Nordic Yarnin DK Eco Cashmere -langan sävyllä Narvik. Se on 100% cashmerea, josta 50% on kierrätettyä cashmerea. Materiaali sopii täydellisesti pantaan, sillä se ei kutita vaan on ihanan pehmeä ihoa vasten. Myös heidän värivalikoima on erittäin tyylikäs.

You may also like...

Popular Articles...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.