New Pattern

Amelie Accessory Set

I'm so in love with this Nordic Yarn's light pink colour Inari, that I wanted to make myself an accessory set from it. Maybe you've already noticed, that pink is my favourite colour, and I really wanted to create a pink accessory set for a long time. So here it is! And it was named after my beautiful cat Amelie. And I love it! It's so feminine and yet simple and easy to style.

Amelie set consists of three pieces: a hat, a triangular scarf and fingerless gloves. The design is a combitation of stockinette stitches and cable knit. It's easy to do but it requires some attention with the increases, decreases and cables. On the edges there is a round of purl stitches and a decorative detail.


The yarn is Nordic Yarn's DK Eco Cashmere, which I just adore. And this is my favourite colour from their collection (of course you can create this from your favourite colour, they have a whole bunch to choose from). The material is so soft and warn, and luxurious to knit.

You can buy the pattern for individual pieces or you can but a pattern set that includes all three patterns here:

Olen aivan ihastunut tähän Nordic Yarnin vaaleanpunaiseen Inari-sävyyn! Niinpä halusin tehdä itselleni yhtenäisen asustesetin siitä. Olet ehkä jo huomannut, että vaaleanpunainen on lempivärini, ja halusin jo pitkään itselleni ihanat vaaleanpunaiset asusteet. No tässä ne nyt on! Nimesin setin kauniin kissani, Amelien mukaan. Ja miten ihana siitä tulikaan! naisellinen, yksinkertainen ja helppo yhdistää eri takkeihin.

Amelie-setissä on kolme osaa: hattu, kolmiohuivi ja kynsikkäät. Design on yhdistelmä sileää neulosta ja palmikoita. Kaikki osat on helppo neuloa, mutta kavennuksissa ja levennyksissä täytyy olla ajatus mukana. Reunoissa on koristeellisena yksityiskohtana nurjaa neulosta.

Setti on tehty Nordic Yarnin 100% cashmerestä. josta 50% on kierrätettyä cashmerea. Tämä on tummanharmaan Narvikin lisäksi suosikkivärini heidän mallistostaan. Sinä voit toki valita minkä tahansa värin tähän ja käyttää omaa suosikkiväriäsi, ne on kaikki kauniita! Materiaali on pehmeää, lämmintä ja ylellistä neuloa.

You may also like...

Popular Articles...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.